Küpsetatud sibul. Rahvaravi

Teadagi on mugulsibul tervisele väga kasulik. 
Ta on seda ka toorelt, aga paljud ei salli tema maitset ja lõhna, pidades neid ebameeldivaks.

Teades sibula kasulikest omadustest, eeldavad paljud, et tema väärtus väheneb kuumutades.


lt.trendexmexico.com/zdorove
See siiski ei ole tõsi, sest sibula korral lenduvad siis ära ainult tema eeterlikud õlid, aga küpsetamise järel tervisele kasulik toime hoopis tõuseb.

Lisaks saab sibulamugul ahjus küpsetamisel väga huvitava pikantse, magusapoolse maitse ega jäta peale söömist ebameeldivat lõhna.

Regulaarsel tarvitamisel võib küpsetatud sibul aidata paljudest terviseprobleemidest lahti saada ning avaldada ka profülaktilist mõju.

Justnimelt küpsetatud sibul, 
mitte praetud või hautatud sibul!



KUIDAS SIBULAT AHJUS ÕIGESTI KÜPSETADA..

Panna keskmise suurusega sibulmugulad koos koorega ahju, plaadile või vormi sisse, 
varretipud ülespoole, juurepoolne osa allapoole.
Pealt võib väikese osa ära lõigata, aga ei pea tingimata.

Mitte lisada soola, suhkrut, õli ega midagi muud!

Küpsetada 100-150 kraadi juures 15-30 minutit.

Sibulad on küpsed, kui sibulatipp kerkib veidi seest keskelt välja, ülespoole ja sibula koor on pruunistunud.

PS! Võib küpsetada ka süte peal.



KUI PALJU SÜÜA...

Tervisele kõige sobilikum on süüa umbes 1/2 keskmise suurusega sibulat,
hommikul tühja kõhuga ja õhtul 2-3 tundi enne magamaminekut.

Samuti võib tarvitada koos toiduga, kala või lihaga, garneeringuks.



KASUTAMINE RAHVAMEDITSIINIS..

SEESPIDISELT, süües:
  • blotos.ru/polza-pechenogo-luka
    Diabeet (suhkruhaigus) Veresuhkru alandamiseks, normaliseerimiseks.
    Küpsesibul sisaldab väävlit, mis vastutab kõhunääme töö aktiviseerimise ja piisava insuliini tootmise eest
  • Raud. Aneemia profülaktika. Hemoglobiini taseme tõstmine veres. Organismi rauataseme tõstmine.
  • Kopsupõletik, bronhiit.
    Küpsesibul sobib siin ravitsemise eesmärgil kasutamiseks nii lastele kui täiskasvanutele.
  • Vere hüübivuse tõstmine, parandamine.
    Kasutada toiduks neil inimestel, kellel on vere hüübivusega probleeme.
  • Veresoonte seinte tugevdamine.
  • Kolesterooli taseme alandamine veres.
  • Infarkti ja insuldi järel.
    Aitab veresooni puhastada, vähendab arterite lupjumist. Süüa küpsetatud sibulat iga päev.
  • Ateroskleroos.
  • Vererõhu normaliseerimine.
  • Migreeni kergendamine.
  • Liigse kehakaalu korral.
  • Organismist liigse vee väljaviimine.
  • Maksa puhastamine toksiinidest, mürkidest. Maksa kaitsmine kahjulike ainete eest.
  • Eri raskusastmetes maksahaigused, mürgistused, maksatsirroos, hepatiit jt.
  • Sapi eritumise parandamiseks.
  • Põletikuvastane.
  • Parasiitide vastane.
  • Antibakteriaalne, viirustevastane.
  • Parandab rasvade ja süsivesikute ainevahetusprotsessi.
  • Kasvajatevastane. Vähi profülaktika.


VÄLISPIDISELT:
  • oakne.ru/lechenie
    Halvasti paranevad haavad, haavandid, hemorroidid, külmapõletused.
    Paranemise kiirendamiseks. Antibakteriaalne mõju.
    Asetada peale pudrustatud küpsesibula mass, kompressina.
  • Kõrvapõletik.
    Panna väljaspoole küpsesibula putru, siduda sooja salliga kinni.
  • Nahahaigused, mädapaised, furunkulid, koeranaelad, konnasilmad, odraiva, mäda silmanurgas, vesivillid (katki või mädanema läinud).
    Näiteks furunkulitele võib lihtsalt küpsetatud sibula tükikese peale asetada, lõikepoolega allapoole, 20 minutiks. Aitab mäda välja tõmmata.
    Konnasilmale panna õhtul küpsesibul peale, siduda riidega kinni. Hommikult peaks korp eemalduma.
  • Kosmeetikas. Akne, mädavistrike korral.
    Akne. Segada küpsesibula pudrustatud mass meega. Asetada mask nahale 15 minutiks. Pesta hoolega maha. Panna nahale toitepiima.
    Mädavistrikud. Segada küpsesibula pudrustatud mass majapidamisseebiga. Asetada see mass marliriide (-sideme) sisse ja asetada nahale, „mädapunnile”. Vahetada kompressi iga 5 tunni tagant, 1-2 päeva jooksul.


VASTUNÄIDUSTUSED JA ETTEVAATUSABINÕUD...

Ettevaatlik tuleks seespidise tarvitamisega olla neil, kellel on maksahaigusi, seedetrakti haigusi ning individuaalse tundlikkuse korral (võivad tekkida allergilised reaktsioonid).
Neil ei ole hea küpsetatud sibulat liiga suures koguses süüa.

NB!
Kaasnähtudena võivad tekkida kõrvetised, röhitsused ja valu ülakõhus.
Põhjuseks maomahla erituse ja maomahla happesuse suurenemine sibula söömisega seoses.
Sel juhul katkestada see ravi mõneks ajaks või leida teine ravimeetod.



Tõlkinud ja toimetanud Ingrid Soosaar (Prass).
CopyRight ©

Allikad:


Postita kommentaar

Copyright © Manaratas. Designed by OddThemes