On neid, kes arvavad, et sarkasm – see on vaid kaitsereaktsioon, ümbritsevate inimeste riivamiseks.
Aga uuringud on tõestanud, et sarkastiliste naljade armastajad – need on targad ning kõneosavad inimesed.

Siin 10 põhjust, mis tõestavad seda väidet:

http://wallfon.com/movies

1. Sarkasm aitab olla läbinägelik

Psühholoogide hinnangul on meie võime mõista teiste inimeste tundeid ja emotsioone otseselt seotud oskusega eristada sarkasmi. Jah just, asjatu on neile valetada – see on sama hea nagu oleks tegemist ekstrasensiga. Lühidalt, olete hoiatatud.

2. Sarkasm – terava mõistuse tunnus

Uuringud näitavad, et sarkasmi mõistmiseks peab aju töötama aktiivsemalt. See tähendab, et sarkastilistel inimestel töötab pea paremini.

3. Sarkastilised inimesed lahendavad probleeme suurepäraselt

Aju töötab 100%-liselt, st selline inimene on võimeline probleemile kiiremini lahenduse leidma kui teised.

4. Nende kätes on võtmeoskus suhtlemiseks

Keeleteadlaste arvates on sarkasm peaaegu et kõige olulisem keel kaasaegses ühiskonnas. Sarkastilised inimesed on alati tähelepanu keskpunktis, neil ei tule nurgas igavleda.

5. Sarkasmi armastajad – need on tõeliselt kõvad pähklid

Sarkastilised inimesed on piisavalt targad selleks, et mitte kõike liiga südamesse võtta. Nad suudavad löögi all vastu pidada ning ka ise väljakutseid esitada. Sellist inimest on raske ohvrina ette kujutada.. on ju nii?

6. Sarkasm on ajule tervislik

Neuropsühholoogide andmetel… kui inimene ei suuda anda sarkastilist vastust, siis see võib saada häirekellaks ajuhaiguste arenemise osas. Harjutage rohkem sarkastilisi ütlemisi ning olge terved.

7. Sarkastiline vestluskaaslane aitab oma sõpradel ja lähedastel targemaks saada

Pidevalt ümbritsejatega suheldes, hakkavad sarkasmitsejad ümbritsejate ajule mõju avaldama. Seega, kui kulgete ja tegutsete koos sellise inimesega, siis teie aju töötab kiiremini, kui tavaliselt, selleks, et jõuda mõista oma kaaslase naljasid.

8. Sarkasmi meistrid võivad teid ainult puhtalt oma sõnadega nokauti lüüa

Sõnasõjas ei ole sarkasmi armastajatele võrdset. Kui ka keegi neid solvab, siis kahetseb seda varsti – sõnad võivad vahel tugevamalt haavata kui seda teeb rusikas.

9. Nad võivad kergelt solvata ning samal ajal naerma sundida

„Teate, ma ronisin toiduahela tippu mitte selleks, et saada taimetoitlaseks, aga ma võin teie jaoks erandi teha” – fraas, mis võib kütkestav paista, kuni ei tule mõte: „Nii, kas just solvati minu eluviisi või tuleks mul öelda „tänan”?”

10. Neil on sõbrad, kes neid tõesti armastavad

Sarkasm – see on suurepärane sõpruse proovikivi. Kaugeltki mitte igaüks ei pea sarkastilistele ütlemistele vastu. Võimalik, et sellise inimesega ei ole kerge sõbrustada, aga see-eest on see väga lõbus ning aja jooksul saab tõenäoliselt juba vastastikku nalju vahetama hakata. Neid nalju, mida ainult teie kaks mõistate.

 

Tõlkinud Ingrid Prass.
CopyRight ©
Allikas:
ivynbee.com

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar