therapymassage.gr

Niisiis.. neerupealiste väsimus, kurnatus, ülekoormus või adrenaalne väsimus.

Teisiti öelduna… LÄBIPÕLEMISSÜNDROOM.

drberg.com/blog/

Neerupealised on kaks kolmnurkse kujuga sisenõristusnääret neerude küljes, nende kohal. Kumbki nääre on jagatud kaheks teineteisest eristuvaks hormoone tootvaks struktuuriks.
Nad on justkui keha hormoonide jõujaamaks, mis juhib peaaegu kõiki hormoone sinu kehas. Neerupealised hoolitsevad kehas oluliste stressi- ja suguhormoonide tootmise eest.

Kui neerupealised on kurnatud, ei toodeta hormoone õigel ajal ja õiges koguses, mis viib kogu organismi toimimise tasakaalust välja ja tekitab terviseprobleeme.
Seda sellepärast, et piltlikult öeldes viib üks asi teiseni ning ahelreaktsioonina saab terve organism häiritud.

Neerupealiste koores toodetakse nii kortisooli, aldosterooni kui ka natuke suguhormoone, mis on reserviks nende puuduse korral, näiteks menopausis. Neerupealiste säsi aga toodab hormoone, mis panevad meid võitlema või põgenema – adrenaliini ja noradrenaliini.

Neerupealiste ülekoormuse, väsimuse ehk kurnatuse peamiseks põhjuseks on stress.

Kehalist „läbipõlemist” põhjustab nii ületöötamine, füüsiline koormus, kui ka halvad suhted ning kahjulikud keskkonna tingimused ehk toksiline stress. Tegelikult igasugune stress. Ka meediast edastatavad halvad uudised või menstruatsioon või menopaus näiteks.
Elame järjest stressirohkemas keskkonnas, millele lisandub organismile põhjustatud stress kehvadest toitumisharjumustest. Probleemiks võib olla ka „liigtervislik“ söömine või liiga harvad söögikorrad.

Kui stressitase püsib aga tükk aega kõrgena ja stressihormoone toodetakse ülemääraselt palju, võib juhtuda, et neerupealised väsivad ega suuda enam piisava tõhususega töötada.

Kõrge stressitasemega seotud adrenaalne väsimus on tänapäeval omandanud lausa epideemia mõõtmed. Neerupealiste ülekoormust võib pidada kõige levinumaks endokriinhäire vormiks.

Meditsiiniliselt diagnoositakse küll neerupealiste (adrenaalset) puudulikkust, kuid mitte neerupealiste väsimust. Ja kuna seda meditsiiniliselt ei diagnoosita ja selle vastu ei ole ei sünteetilist ravimit ega operatsiooni, siis jääb see mure (koos kaebustega) reeglina tähelepanuta.

Täispikkuses näevad seda artiklit püsikliendi-paketi tellinud kasutajad.

Sarnased postitused

5 kommentaari


Postita kommentaar