shutterstock.com

See pole tähtis, et sina näed tema silmades tervet maailma või tunnetad tema hinge ilu.

Kui tema ise seda ei näe, kui ta ennast ei armasta, siis ei muuda teda sinu armastus, ükskõik, milline või kui suur see on.

See on kibe tõde. Võibolla kõlab see naljakalt, aga ka mees peab kõigepealt iseennast armastama hakkama. See mõjutab suhteid.

Vahel mees ei saa aru, mille eest teda naine armastab, ei tahagi mõista. Aga kui mees ei armasta ennast, siis näitab ta kogu maailmale seda oma vaadete ja otsuste kaudu.
Ta mitte ainult ei püüa elada mitte-täisväärtuslikult, vaid ta lausa kardab seda.

Vahel tundub see triviaalne, et armastuse ja valu vahel seisab ainult võime ennast armastada. Aga tõde on selles, et see sein on ehitatud mehe kindlast veendumusest, et ta ei vääri midagi/kedagi.

Ja pole tähtis, kui lahke ning kannatlik on sinu armastus tema vastu, kui magusad on suudlused ja kui kena sa ise oled – miski ei muuda seda fakti, et ta pole vääriline, mitte miski, peale mehe enda.

Ainuke inimene, kes võib meid ennast armastama õpetada, oleme me ise.

Pole oluline, et räägid talle, kui lahe ta on ja selgitad, miks ta sulle vajalik on. Sest talle tundub, et ta pole sind ja sinu armastust lihtsalt väärt.

Selles seisundis hakkab ta otsima mitte sellist naist, kes aitab tal kasvada, vaid sellist, kes veenab teda tema tähtsusetuses. Nii on tal mugav. Ta hakkab armastama ennast just täpselt niipalju kui ise ennast võtab, endalt mitte rohkemat nõudes, oma potensiaali avamata.

Muidugi on see kohutav. See purustab iga sellise armastava naise südame, kes näeb mehes rohkemat ja tahab tema jaoks rohkemat. Aga tema seda ei taha.

Vahel tahab naine uskuda seda, et kui ta annab endast mehele veel natuke, natuke rohkem, siis mees lõpuks mõistab, miks naine teda armastab ja võtab naise sõnu kui isiklikku tõde. Kuid kui see ka juhtub, siis ei ole see mitte mehe iseenda armastamine, mis tuleneks seestpoolt, vaid ainult naise tunnete (mehe vastu) projektsioon.

Kuidas sa ka meest ei armasta, ei õpeta sa kunagi meest ennast armastama.

Me saame vaid lubada mehel ennast otsida, samal ajal end mitte mehest ära pöörates ja oma armastust peale surudes. Saame lihtsalt armastada vaikselt ja loota, et ükskord ta näeb ennast sellisena nagu naine näeb teda.

Selles seisundis ei saa mees armastada sind – naist, kes võib muuta tema elu nii nagu sellest unistavad paljud mehed. Ta võib isegi veenda sind teda maha jätma, leidmaks kellegi parema, saamata aru, et just nende sõnadega tõestab ta veel kord, et on sinu vääriline.

Kuni ta seda ei mõista, kui omaks ei võta ja ennast armastama ei hakka, niikaua ei suuda ta sulle anda seda, mida sa suhtest tahad saada.

Kahjuks on sinu ülesanne just selles – lasta tal läbida see teekond iseseisvalt – ainult enesearengus see toimuda saabki. Ja loota, et ta mõistab, et olla armastatud, ei pea tingimata olema ideaalne.

 

Muusaks võib nimetada sellist naist, kelle kõrval mees avaneb justkui iseenesest ning õitsele puhkeb (tõlkijapoolne märkus).

Tõlkinud Ingrid Prass
CopyRight ©

Allikas:
soulpost

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar