http://hubpages.com/religion-philosophy

Pihlakas on rahvapärimuses juba ammusest ajast tuntud kui maagiline kaitsev püha puu.

Temast tehtud amulette kasutatakse kõige negatiivse eemalehoidmiseks.

Kaelakee marjadest:

igasuguse kandja vastu suunatud maagia, halbade vaimude vastu (kui tehakse näiteks šamaanitööd)

intuitiivsete ja psüühiliste võimete tõstmiseks

tööks haldjamaailma jt paralleelmaailma olenditega, nende energiatega.

 

KUIDAS TEHA…

On vaja:

  • punast niiti-lõnga-nööri (mitte paksemat kui 1mm),
  • õmblusnõela,
  • kääre
  • pihlakamarju
  • võib ka lisada mingi talismani või mõne meeldiva ripatsi.

 

Marjad ei tohi olla liiga ülevalminud ega liiga pehmed.
Soovitav on nad jätta veel 1-2 päevaks närtsima.
Siis on neid pärast parem niidi-nööri otsa ajada.

Mõõtke ära keeks vajalik pikkus (ümber kaela) ja märkige see sõlmega.
Siis võtke sellest pikkusest 3 korda pikem nöör.
See pikkus läheb pärast lühemaks sõlmede arvel.

Pange nöör nõela taha ja tehke lõppu sõlm, päris lõpust 5 cm kaugusele.

Torgake läbi esimene mari. Torgake läbi selle koha, kus varreke kinnitub marja külge. Ja siis väljub nõel teisest otsast, marja tipust. Sealt, kus on 5-nurkne märgike ehk viiskand.

Seda on päris raske teha, sest marjal on see kõige nõrgem koht ehk siis kipub lagunema. Tuleb olla ettevaatlik, torgata aeglaselt.

Lükata ettevaatlikult mari nööri lõppu. Nii, et ei läheks sealolevast sõlmest üle. Kui tuleb marjasodi välja, puhastada see ära.

Kui mari on ilusti paigas, teha sinna kinnituseks sõlm (siduda), et jääks tihedalt ritta.
Lisada järjest uusi marju ja sõlmesid. Nii, et iga marja vahele jääb sõlm.

Kui olete jõudnud poole pikkuse peale, võib lisada nööri külge mingi talismani.
Lisage marju samamoodi kuni lõpuni.

Lõpus kinnitage mõlemad otsad korralikult kokku.

PS! Nöör võib muutuda mustaks. Pihlakamarja mahla tõttu. See on normaalne.

NB!
Kui kee on valmis, tuleb see kindlasti KUIVATADA.
Kuivatada soojas ja kuivas kohas kuni marjad muutuvad kortsuliseks. Nii säilitavad marjad oma värvi, ehk küll tumenevad natuke aja jooksul.
Kui keed hoida niiskuse eest, siis võib ta aastaid ilusti säilida.

***

Tõlkinud ja toimetanud Ingrid Soosaar.

Allikas:
http://pollyannajones.hubpages.com/

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar