elitereaders.com

…mehe poolt, kes oli abielus 16 aastat, aga nüüd kahjuks lahutatud ning kes nüüd ausalt räägib enda poolt tehtud vigade põhjal järgmisi soovitusi:

1) Ärge kunagi lõpetage hoolitsemist Tema eest. Ärge kunagi lõpetage tutvumist.
Minu suurim viga seisnes selles, et võtsin teda kui iseenesest mõistetavat.

2) Kaitske enda südant. Te ei pea kaitsma mitte ainult tema südant, vaid ka enda oma. Kaitske oma südant väga hoolikalt teiste naiste eest. Armastage ennast ja ära raisake end pisiasjade peale.

3) Armuge ikka uuesti ja uuesti. Te muutute pidevalt ja peate teadlikult valima teineteisega koos olemise iga päev. Ja iga päev tuleb võidelda tema armastuse eest.

4) Otsige iga päev temas parimat. Keskenduge sellele, mida te temas armastate, mitte sellele, mis ärritab. Ainult sel juhul armastus kasvab edasi. Keskenduge neile momentidele elus, mil tundsite ennast kõige armastatumana ning õnnelikumana.

5) Ärge püüdke teda muuta. See ei ole teie ülesanne. Teie ülesanne on teda armastada. Ärge suruge teda oma isiklike parameetrite alla. Ärge lõhkuge teda. Sel juhul muutub ta ise. Nii, et hakkate teda veel rohkem armastama.

6) Võtke kogu vastutus enda emotsioonide eest enda peale. Teie isiklik õnn ei ole tema kohustus. Ta ei saa teid õnnelikuks teha, kui te seda ise ei taha. Teil on vastutus, et kogu pere oleks õnnelik. Kui teie saate õnnelikuks, siis on ka tema ning kogu pere õnnelik.

7) Ärge kunagi süüdistage teda, et tema on süüdi selles, et teie vihastusite. Kui te olete häiritud või pahane naise peale, siis see on ainult teine enda valik ning teie enda isiklikud emotsioonid. Teie emotsioonid on teie enda vastutada. Teie naine ei ole kohustatud parandama teie lapsepõlvetraumasid ega alluma teie emotsionaalsetele mõjutustele. Kui on vaja, võtke ajapaus, olge üksi ning jõudke endas arusaamisele. Niipea, kui teie emotsionaalne tasand stabiliseerub, märkate, et ka suhted naise ja perega stabiliseeruvad.

8) Lihtsalt laske oma naisel elada. Kui ta on pahas tujus või lihtsalt häiritud, ärge kohe püüdke asja parandama hakata. Lihtsalt selgitage, et aeg-ajalt ärritunud olemine on normaalne. Naised võtavad asju sageli üliemotsionaalselt. Sellega pole midagi teha. Las ta vaid teab, et võib teile alati toetuda ning teid usaldada, et te olete alati ta kõrval, mitte ei jookse alati minema, kui ta ärritub.

9) Olge rumalad. Ärge mõistke enda suhtes liigsel kohut. Parem naerge sagedamini. Ning pange ka tema naerma. Naer muudab elu kergemaks.

10) Tungige tema südamesse iga päev. Uurige, mis tegelikult paneb teda ennast tundma armastatuna, kaitstuna. Kui vaja, tehke 10-st sellest asjast nimekiri ning kooskõlastage enda prioriteetidega. Püüdke, et ta tunneks ennast iga päev kuningannana.

11) Osalemine. Suhtuge tema ellu tähelepanelikult. Kui ta midagi räägib, siis kuulake. Tehke kõik, et oleks võimalik õhtul temaga suhelda nö tühja peaga. Suhtuge temasse nii nagu oleks ta teie kõige hinnatum klient.

12) Võtke vastu tema seksuaalsus. Ärge võtke seksi kui stressi maandamise vahendit. See on võimalus tungida tema hinge sügavusse. Lubage endal lahustuda tema õrnuses. Las ta teab, et võib teid alati 100 % usaldada, nii voodis kui ka elus.

13) Ärge olge idioot. Ärge olge idioot, aga ärge kartke vahetevahel see olla. Te saate vigu tegema. Tema ka. Omage mehisust seda tunnistada, et mitte teha suurt viga veel. Teil ei ole kohustust olla täiuslik. Võite vabalt näida rumal 24 tundi ööpäevas 7 päeva nädalas.

14) Andke talle isiklikku ruumi. Andke talle vaba aega, võimalust kohtuda sõpradega, puhata, tegeleda hobidega, täita oma hinge energiaga. Olge aeg-ajalt ise lastega. Tema vajab puhkust mitte vähem kui teie.

15) Olge haavatavad. Olge valmis jagama temaga oma hirme ja tundeid. Tunnistage oma vigu. Vabandage.

16) Olge temaga absoluutselt aus. Kui tahate, et teie vahel oleks usaldus, olge valmis jagama kõike, eriti saladusi, mida te kellegagi ei jagaks. Selleks on vaja mehisust. Aga ainult siis, kui olete oma südame täielikult avanud saab teie vahel tekkida tõeline armastus. Maski võite kanda kus ja kui kaua iganes, aga võtate selle alati koju jõudes maha.

17) Ärge kunagi lõpetage koos kasvamist. Ärge olge seisva veega tiik. Kui lõpetate oma tunnetega töötamise, siis nad paratamatult hääbuvad. Leidke ühised sihid ning unistused. Tehke ühised plaanid. Töötage teadlikult nende realiseerumise nimel.

18) Ärge muretsege raha pärast. Raha – see on ressurss, mida peaks juhtima nagu ühine meeskond. Raha ei aita kunagi, kui on kartus seda kasutada. Õppige oma partnerit usaldama.

19) Unustage. Andestage ruttu ning kunagi ärge meenutage vanu solvumisi. Keskenduge pigem tulevikule ( ja olevikule) ning ärge laske minevikul oma elu ning plaane rikkuda. Tehtud vigasid mäletage ainult praktilisel eesmärgil. Ärge peegeldage.

20) Valige alati armastus. Lõpuks võib see olla ainus soovitus. Kasutage seda kui oma elu peamist printsiipi, mille abil saab kõik muuta. Kui valite armastuse, siis ei suuda miski teie õnne ohtu seada.

Lõpetuseks…

Kooselu ja abielu ei ole see, et “nad elasid kaua ja õnnelikult”, vaid tuleb vaeva näha, omada pidevalt valmidust investeerida oma suhtesse. Ainult nii saab aja katsumustele vastu panna.
Igas kooselus on tõusud ja mõõnad. Õppige igast etapist. Õppige teineteist armastama. See annab jõudu ja perspektiivi.
Jääge oma naisele meheks, kelle üle ta ei saa olla uhkeldamata jätmata.

PS!
Loomulikult kehtib seesama jutt ka naistele suunatult, meeste kohta (tõlkijapoolne märkus).

***

Tõlkinud Ingrid Soosaar.

Allikad:
golbis.com
elitereaders.com

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar