photoaxe.com/

Tuli ükskord noor naine oma isa juurde ja kurtis kurvalt:

– Isa, ma olen kõigest nii väsinud. Mul on pidevalt raskusi tööl ning eraelus. Lihtsalt ei ole enam jõudu. Kuidas sellega hakkama saada?

Isa aga vastab:
– Las ma seletan sulle.

Ta asetab pliidile 3 potti veega, toob porgandi, muna ja kohvi. Paneb koostisosad erinevatesse pottidesse. Natukese aja pärast lülitab pliidi välja ja küsib tütrelt:

– Mis nendest saanud on?

– Noh, porgand ja muna keesid ära, aga kohv lahustus, – vastab tütar.

– Õige, vastab isa, – aga kui me vaatame sügavamalt, siis selgub, et porgand, mis oli kõva, muutus keetmise järel pehmeks ja töödeldavaks. Muna, mis enne oli habras ja vedel, muutus kõvaks. Väliselt jäid nad samaks, aga keetmise agressiivse mõju tulemusel muutusid sisemiselt. Seesama toimub ka inimestega – tugevad võivad liimist lahti minna ja muutuda nõrgukesteks, aga haprad ja õrnad muutuvad tugevamaks ja kõvemaks…

– Aga kohv? – küsis tütar üllatunult.

– Oo, kohv – see on kõige huvitavam. Poolenisti lahustus see agressiivses keskkonnas ja samas muutis seda ise. Agressiivne keev vesi muutus imeliseks aromaatseks joogiks. On olemas inimesed, keda olukorrad muuta ei saa – nad ise muudavad neid, transformeerides need millekski uueks, nii et sõelale jäävad teadmised ning kasu situatsioonist. Kelleks raskes olukorras saada – see on igaühe enda valik.

/rahvajutt/

 

Tõlkinud Ingrid Prass
CopyRight ©

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar