rustemgareev.tumblr.com/

…ja kontrollist.

Kuidas ja miks rääkida tõtt, olla aus….

Enamusel inimestel eksisteerib hirm olla siiras, olla tõeliselt aus – mitte ainult teistega, vaid ka endaga.
Kahtlemata asub selle hirmu südames intuitiivne teadmine sellest, et kui nad oleks totaalselt siirad, ausad ja avatud, siis neil ei õnnestu enam mitte kedagi kontrollida. Kes see ka ei oleks. Ka ennast.

Me ei saa kontrollida inimest, kellega me oleme ausad olnud. Võime ainult neid kontrollida, kellele räägime poolikut tõtt, mis on tõe suhtes moonutatud.
Kui me räägime täit tõtt, siis osutub meie sees olev meist väljas olevaks ja rohkem midagi peita poleks.
Enamusel inimestel kutsub selline avatuse tase esile meeletu hirmu. Paljud mõtlevad: “Jumal küll, kui keegi näeks minu sisse, siis ta näeks, mis minu sees toimub, näeks, mida ma kardan, milles olen ebakindel, millesse usun ja kuidas ma päriselt näen. Sel inimesel hakkaks õudne”.

 

 

 

 

 

 

Enamus inimesi kaitseb ennast. Nad hoiavad paljut luku taga. Nad ei ela ausat, siirast ja tõelist elu, sest selline elu tähendaks kontrolli kaotust. Muidugi, kontrolli ei oleks nagunii ühelgi juhul, aga vähemalt kontrolli illusioon säiluks.

Samas, kui me räägime oma mõtetest, vaadetest, veendumustest, siis see ei ole see tõeline ausus. See on vaid jällegi püüd tõde varjata. Mitte sellest rääkida, vaid muust.
Ausus on midagi palju hinnalisemat. See sarnaneb pihtimisega… rääkimine oma pahedest, eksimustest, nö pattudest.. kui me avaneme täielikult ja oleme kaitsetus olukorras, avatud.

Aus olla on tegelikult väga lihtne. Et tõtt rääkida, olla aus, peame kõigepealt tuvastama need enda olemuse osad, mis kardavad tõtt tunnistada. Samuti need sisendatud veendumused, vääruskumused, et millest on normaalne rääkida ja millest mitte, mis on tabu. Neil ei ole tegelikult mingisugust reaalset alust. Selle teadmisest on vähe. Seda on vaja näha.

Peab endalse täpselt selgeks tegema, millised veendumused kutsuvad konflikti olukorras esile kaksipidist rääkimist, olemist, tegutsemist, varjamist.

Mida see ausus meile annab?
Siirus ja valmisolek avatult ning ausalt kohtuda kõigega, mis toimub meie peas ja meie kehas… see on võtmeks või siis ukseks vabadusele. Vabadusele siin ja praegu. See tõeline varandus.

tõlkinud Ingrid Prass
CopyRight ©.

Allikad:
http://sobiratelzvezd.ru/o-straxe-byt-iskrennim-i-kontrole/
http://sobiratelzvezd.ru/kak-govorit-pravdu/

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar